November 4, 2015 12:45 pm

SAIT students vote in referendum on new building

GALLERY: View the proposed design and layout of the new SAITSAHQ building

A A

CALGARY – Students at SAIT Polytechnic are helping decide if a new student centre will be built on campus.

Since 2009, SAIT students have been contributing to a restricted fund created for the purpose of constructing a new student-dedicated space.

A referendum held from Nov. 4 – 6 will determine if the SAIT Students’ Association (SAITSA) can access that money and begin construction on a building for students and students alone.

Story continues below

“Having a new student-focused building on campus would mean we could offer services that aren’t currently available,” explains SAITSA President Brigitte Matheson in a video posted to the association’s website.

“We could create new social spaces on campus such as a student activity lounge, spaces for meetings and events for clubs, a small food market and new [campus bar] location, as well as other student-run businesses.”

The new building would be located in the southeast corner of the Campus Centre, near the Southern Alberta Jubilee Auditorium.

“After years of student surveys, consultations, meetings and research – it has been determined that SAIT students want a space of their own,” added Matheson.

According to Matheson, the project would not cause an increase in SAITSA fees.

SAITSA partnered with Gibbs Gage Architects to create a preliminary design for the building – the same company behind SAIT’s Trades and Technologies complex which opened in 2012.

Report an error

Comments

Want to discuss? Please read our Commenting Policy first.